träningsdagbok
Meny Träningsdagbok & träningsplanering Länkar


1/8

Träningsdagbok & träningsplanering

Vad vissa kanske inte tänker på är det naturliga samspelet som finns mellan träningsdagbok och träningsplanering. För att skapa ett fungerande träningsprogram som ger tydliga resultat är det därför mycket vunnet att få dessa bitar samspela. Det du antecknar i din träningsdagbok är en direkt följd av hur du planlagt och genomfört din träning. För de som systematiskt dokumenterar och följer upp sin träning skapas med tiden en erfarenhetsbank som den utan lagrade uppgifter saknar.

triathlon

Inte bara fingertoppskänsla

För de som inte använder träningsdagbok sker träning i stor utsträckning på fingertoppskänsla och vad som brukar fungera. Det innebär att någon närmare bekantskap med bakomliggande faktorer inte görs. Att ha full koll på faktorer och dess påverkan gör det lättare att få ett fullgott resultat.

Små marginaler avgör

Genom uppföljning om hur många pass som genomförts enligt planering går det att modifiera träningsupplägget så att det bättre samverkar med utfallet. Med en träningens hjälpande hand betyder även till synes små marginella skillnader att effekten kan bli stor. Man kan därför undra vem som idag har råd att medvetet avstå från en konkurrensfördel som i slutändan kan innebära succé eller fiasko.
Digital träningsdagbok

Ladda ner en användarvänlig digital träningsdagbok som applikation eller använd den online. Gratis såklart.
www.athletedc.com

CoachWorkout

Här kan du planera och registrera din träning. Träningsprogram för olika syften kan enkelt laddas till träningskalendern.
www.coachworkout.com

Träningskalender

Här kan du läsa mer om att använda träningskalender för uppföljning av träning.
www.traningskalender.com

Träningsplanering

Här kan du läsa mer om träningsplanering.
www.traningsplanering.com

Träning med stegräknare

En stegräknare kan hjälpa till med motivation när det är dags för viktminskning och motion. Du kan "tävla" mot dig eller mot kompisar som börjar gå med stegräknare samtidigt.

Här hittar du en köpguide till stegräknare. Guiden går igenom olika typer av stegräknare och hur de bäst används.