träningsdagbok
Meny Träningsdagbok & träningsplanering Länkar


2/8

Varför skriva träningsdagbok?

För att få ut det mesta av sin träning bör man föra träningsdagbok. Den hjälper dig att uppnå ett bättre resultat både kort- och långsiktigt. Liten som stor, ung som gammal, det finns ingen anledning att inte följa upp sin träning. Om du tidigt i din träningskarriär börjar skriva träningsdagbok ökar dina möjligheter för att lyckas.

träningsdagbok

Vad får plats?

I en träningsdagbok registrerar man uppgifter för det genomförda träningspasset. Det kan röra sig om träningsform, intensitet, distans, tid, känslor, puls, utrustning etc. Med fördel registrerar man även hur man mår och status som vikt, vilopuls, upplevd stress och sömn. Dokumenterade uppgifter ligger sedan till grund för utvärdering av träningen och det är där den insamlade informationen kommer till verklig nytta. Genom att göra tester och analysera genomförd träning lär man känna sig själv och sin kropp. På så sätt kan man lättare pricka formen vid rätt tillfälle samt lära sig att träna på bästa sätt.

Formtoppning

Det är inte tur som ligger bakom framgång. De som gång på gång lyckas bevisa detta genom att pricka formen när det som bäst gäller vet med sig vikten av att noggrant dra nytta av tidigare erfarenheter. Om du har för avsikt att pricka formen till en viktig tävling måste du vara beredd att steg för steg förbereda dig för den stora stunden. Det är viktigt att de tunga veckorna av högintensiv träning innan vilo- och uppladdningsfasen inte blir för hårda eller utdragna. Det är en balansgång av noggrann planering och erfarenhet som får vågskålen att väga precis rätt i det ögonblick det som mest räknas.
Digital träningsdagbok

Ladda ner en användarvänlig digital träningsdagbok som applikation eller använd den online. Gratis såklart.
www.athletedc.com

CoachWorkout

Här kan du planera och registrera din träning. Träningsprogram för olika syften kan enkelt laddas till träningskalendern.
www.coachworkout.com

Träningskalender

Här kan du läsa mer om att använda träningskalender för uppföljning av träning.
www.traningskalender.com

Träningsplanering

Här kan du läsa mer om träningsplanering.
www.traningsplanering.com

Träning med stegräknare

En stegräknare kan hjälpa till med motivation när det är dags för viktminskning och motion. Du kan "tävla" mot dig eller mot kompisar som börjar gå med stegräknare samtidigt.

Här hittar du en köpguide till stegräknare. Guiden går igenom olika typer av stegräknare och hur de bäst används.