träningsdagbok
Meny Träningsdagbok & träningsplanering Länkar


6/8

Att tänka på

Beroende på vad man vill få ut av sin träning måste var och en ha olika planeringar. När man varit sjuk och sedan tillfrisknat är det viktigt att ta det försiktigt och att inte försöka ta igen (träna ikapp) alltför hårt och snabbt. Man bör i stället försöka att stegvis ta igen den förlorade träningen. Varje träningsplanering måste utgå från den enskilda individens förutsättningar och förmågor. Det går inte att applicera någon generaliserbar mall för framgång utan vidare anpassning. Istället blir då resultatet ofta annat än vad man tänkt sig.

Välj med omsorg det program/system/mall du väljer för att dokumentera din hälsa och träning. När du väl satt igång kan det vara lite jobbigt att börja byta metod, därför vinner du på att omsorgsfullt välja ett alternativ som du själv kan anpassa efter just dina behov.

rodd Tro inte att bara för att någon annan kör enligt en viss modell att det är ett vinnande koncept, ja kanske för din kompis eller den som ursprungligen skapade träningsplaneringen. Här är det viktigt att komma ihåg att det inte finns något universalt träningsupplägg som fungerar utan anpassning till den egna individen, fritt att kopieras mellan individer.

Vid plagiering av träningsupplägg utan hänsyn till den egna individens unika egenskaper, ålder, kön och träningsbakgrund kan det gå väldigt snett. I tron på att det finns en rakt av applicerbar och ’fungerande formel’ är naivt. Speciellt uppmärksam ska du vara om du skulle få ett sådant råd från en tränare eller coach. Vad kan hända tror du själv om en inspirerad ungdom anammar mästarens träningsplanering? Blir den unga adepten framtidens segerherre, eller löper han/hon risk för överträning eller skador på grund av felaktig träningsdosering?
Digital träningsdagbok

Ladda ner en användarvänlig digital träningsdagbok som applikation eller använd den online. Gratis såklart.
www.athletedc.com

CoachWorkout

Här kan du planera och registrera din träning. Träningsprogram för olika syften kan enkelt laddas till träningskalendern.
www.coachworkout.com

Träningskalender

Här kan du läsa mer om att använda träningskalender för uppföljning av träning.
www.traningskalender.com

Träningsplanering

Här kan du läsa mer om träningsplanering.
www.traningsplanering.com

Träning med stegräknare

En stegräknare kan hjälpa till med motivation när det är dags för viktminskning och motion. Du kan "tävla" mot dig eller mot kompisar som börjar gå med stegräknare samtidigt.

Här hittar du en köpguide till stegräknare. Guiden går igenom olika typer av stegräknare och hur de bäst används.