träningsdagbok
Meny Träningsdagbok & träningsplanering Länkar


5/8

Digital träningsdagbok

Med datorns hjälp kan vi idag registrera data som tidigare, men med en markant skillnad. Det går att få nästintill omedelbar feedback i form av analyser och sammanställd information. För en gång skull kan du med på bara några knapptryck få något som tidigare, utan datorns hjälp, tog dagar att sammanställa på bara någon millisekund.

träningsdagbok Den digitala revolutionen fick sitt verkliga genombrott i och med att Internet slog igenom på allvar i mitten på nittiotalet. Digital dokumentation började tillämpas i större utsträckning även bland idrottsintresserade. Bland pionjärerna inom digital träningsdokumentation är svenska Athlete Digital Coaching® som för första gången erbjöd en helhetslösning för den seriöse idrottaren.

Grunderna

Grundprinciperna för en digital träningsdagbok är att det som registreras ska kunna ligga till grund för utvärdering. En digital träningsdagbok ger användaren också flexibilitet då egenskaper såsom träningstid, distans och träningstyp/kvaliteter kan justeras och anpassas så att de fungerar till sin egen idrott och träningsform.

träningsdagbok

Utvecklas

Genom att föra dagliga anteckningar byggs det med tiden upp en 'digital träningsdagbok' unik för varje utövare och ovärderlig i utvärderingssammanhang. Det går att direkt få diagram och utskrifter på träningen och dess egenskaper under en viss tid. Kanske vill man titta på hur många mil man sprungit i distanstempo under ett år eller senaste månaden. I utvärderingar kan du spåra eventuella överträningssymptom, varför det inte gick som planerat, hur träningen givit effekt på tävlingsarenan eller varför inte få visuellt beskrivet i diagram hur din motivation och aptit håller på att avta i en tung träningsperiod. Din kropp reagerar på all träning, men även på allt som händer runt omkring därför ger en digital dagbok enorma utvärderingsmöjligheter där endast det egna engagemanget sätter gränser för vad som är möjligt att utvärdera.
Digital träningsdagbok

Ladda ner en användarvänlig digital träningsdagbok som applikation eller använd den online. Gratis såklart.
www.athletedc.com

CoachWorkout

Här kan du planera och registrera din träning. Träningsprogram för olika syften kan enkelt laddas till träningskalendern.
www.coachworkout.com

Träningskalender

Här kan du läsa mer om att använda träningskalender för uppföljning av träning.
www.traningskalender.com

Träningsplanering

Här kan du läsa mer om träningsplanering.
www.traningsplanering.com

Träning med stegräknare

En stegräknare kan hjälpa till med motivation när det är dags för viktminskning och motion. Du kan "tävla" mot dig eller mot kompisar som börjar gå med stegräknare samtidigt.

Här hittar du en köpguide till stegräknare. Guiden går igenom olika typer av stegräknare och hur de bäst används.